dinsdag 28 september 2010

Adoptie (Onze trend is mode, het colbert)

Onze trend wordt best goed aangenomen door de doelgroep. Niet alleen door de doelgroep maar ook daarbuiten. Onze doelgroep is mannen/vrouwen die de mode op redelijke schaal volgen van 15 t/m 30. Maar ook daarbuiten slaat de trend aan, ook oudere mannen en vrouwen wagen zich eraan.

Ik denk omdat veel verschillende kledingketens met deze trend komen dat, dat veel bereik heeft. Voel je, je niet aangetrokken tot de H&M? Dan heeft de Bijenkorf het wel. Via reclames op tv en internet wordt de trend over heel de wereld verspreid. Ik denk dat tv hierin een heel passend medium is omdat iedereen weleens tv kijkt. Vooral programma’s die over fashion gaan helpen een trend zoals deze. Neem nu The Hills en The City, er wordt een colbert gedragen. Hun doen het dus ook, dus het zou voor mij ook wel leuk zijn. Ik denk dat, dat heel veel mensen beïnvloed worden om het wel of niet te kopen.

Onze doelgroep is vrij ruim. Ik denk dat je ze kunt indelen in 2 groepen. De eerste groep zijn de fashionata’s. Zij zijn de eerste die met de trend beginnen. Zij spotten deze trend in nog extremere vormen op de catwalk. Zij zijn degenen die de trend meevoeren voor een groter publiek. Het grotere publiek zijn vooral vrouwen maar ook mannen van tussen de 15 en 30 jaar. Zij volgen deze trend ook maar niet op de manier waarop de fashionata’s dat doen. Zij volgen de trend extremer met bijvoorbeeld veel schouder vulling, printen, glimmende stof of leer. De tweede en grotere groep houdt het bijvoorbeeld bij een klein pofmoutje, basiskleuren maar ook pastel, de grote boyfriend versie van het colbert of juist het strakke vrouwelijk colbert. Het colbert is voor vrijwel iedereen toegankelijk. Je hebt goedkopere en duurdere coleberts maar voor iedereen zit er wel iets bij. Ook is het makkelijk verkrijgbaar. In de winkel maar ook op internet en het is makkelijk te vinden.

Zijn wij een early adopter? Ik denk het niet. Wij vallen meer onder de early majority. Weet wat je aan een product hebt voor je het koopt. Wat zijn jullie?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten